Arama
Arama Sonuçları
Kadın cinayetleriyle ilgili ürkütücü rapor
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Raporu'na göre; temmuz ayında 25 kadın erkekler tarafından katledildi, 9 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Nisan ayında 6 kadın hayatı hakkında karar almak istediği için öldürülürken, 18 kadının ölüm sebebi ise belirlenemedi. Kadınların yüzde 32’si evli olduğu erkek tarafından öldürüldü, yüzde 48’i de evlerinde katledildi.
12 polis suçlanıyor
KADIN CİNAYETİNDE İHMAL DAVASI
“Kadın Cinayetleri Politiktir”
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla CHP Kadın Kolları basın açıklaması gerçekleştirdi.
“Kadınların özgürce yaşadığı bir düzeni hep beraber kuracağız”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye genelinde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi.
Cezalar yetersiz!
Türkiye genelinde 2015 yılından bu yana yürütülen “Medyaya Yansıyan Kadın Cinayetlerinin Haritalaması” başlıklı araştırma kapsamında ülkemizde son 10 yılda yaşanan kadın cinayetlerinin verileri paylaşıldı. Bu haritaya göre Kastamonu’da son 10 yılda 15 kadın cinayeti işlendiği görüldü. CNG Haber olarak Kastamonu halkına “Kadın cinayetleri ile kadına şiddet olaylarına nasıl baktığını ve bunun nasıl engellenebileceğini” sorduk. Kadın cinayetleri ve kadına yönelik her türlü şiddet eylemi, toplum tarafından tepkiyle karşılanıyor. Kastamonu’da ise halk, yaşanan bu olayların sebebini, ekonomik sıkıntıya, ceza yetersizliğine veya toplum eğitiminin yetersiz olmasına bağladı.
Kastamonu’da 15 kadın cinayeti işlendi
2015 yılından bu yana yürütülen ‘Medyaya Yansıyan Kadın Cinayetlerinin Haritalaması’ araştırması kapsamında Türkiye genelinde yaşanan son 10 yılın kadın cinayetleri verileri paylaşıldı